FanzinGenel

Lagari Bilimkurgu Fanzin 7. Sayısı Çıktı! (PDF)

Lagari Bilimkurgu Fanzin her yeni sayısı ile hem bilimkurgu alanında hem de fanzin alanında yeni bir şeyler ortaya koymaya devam ediyor. Fanzin camiasında spekülatif türlerin eksikliği bilinen bir gerçek. Bu alanda çıkan üç fanzin ile geçtiğimiz günlerde Fanzin Apartmanı’nın düzenlediği Online Fanzin Fuarı etkinliğinde bir söyleşi de gerçekleştirdik.

Lagari Bilimkurgu Fanzin içerisinde öyküler, bilimkurgu üzerine makaleler ve incelemeler var. Bu sayıda ise önemli yazılardan birisi sitemizde de yayınladığımız Antares Fanzin üzerine. Antares’in tüm sayılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Online Fanzin Fuarı içerisinde yer aldığımız söyleşide hem türün gelişimi hem de fanzin dünyası üzerine lafladık. Belki bunlar üzerine gelecekte güzel işler çıkabilir.

Bu sayıda kimler var diye soracak olursanız ekibimiz şöyle:

Mehmet Fatih Balkı, “Türkiye’nin ilk Fanzini” isimli yazısı ile yer alıyor. Böylece fanzin tarihine önemli bir katkı sağlanmış oldu.

Zülfikar Yamaç ise “H. G. Wells Usulü – GELECEKTE BİZLERİ NELER BEKLİYOR” isimli yazısı ile ortaya güzel bir düşünce çıkarmış.

Yer alan öyküler içerisinde en dikkat çekici olan M. Ercan Ergür’ün “Yuva” isimli öyküsü. Gerçekten çarpıcı bir iş.

Barış Tüzün’ün yazıp çizdiği “Tazminat” isimli çizgi roman oldukça çarpıcı. Lagari Fanzin içerisinde yayınlanan ilk çizgi roman oldu.

Efe Sarıtunalı’nın yazdığı “Neden Türkiye’de Bilimkurgu Çizgi Romanı Üretilmiyor?” yazısı oldukça değerli bir konunun altını çiziyor.

Her sayı yapılan röportajları bilimkurgu tarihinde önemli notlar alan Lagari Bilimkurgu Fanzin bu sayı Doğu Yücel ile güzel bir söyleşi gerçekleştirmiş. 

İlgi çekici bir başka öykü olan “Çöp Adamlar” Serkan Üstündağ imzalı. Aslında yazarın kendisini tanısanız bunu ondan başkası yazamaz derdiniz.

Genellikle öykülerinde gerilim unsurunu eksik etmeyen Ali Okan Pandar “Kuruluş” isimli öyküsü ile bizleri öykünün sonunda bir başlangıca tanık ediyor.

“Gebzeli”, Post Apokaliptik bir öykü. Fahri Emre Öztürk akıcı bir dil ile kısa ama ilginç bir öykü yazmış.

“Frekans” psikoloji dalının gelecekte karşılaşabileceği durumları örneklendiriyor. Ezo Evrim Harsa sadece diliyle öyküyü daha iyi bir yere taşımış.

Yarattığı dünyadan farklı öyküler anlatan Gökçe Mehmet Ay bu sayıda “Eris’in Koynunda” ile yer alıyor.

Ruhşen Doğan Nar ise “Babam Bir Kahraman” isimli öyküsüyle VR teknolojisine dramatik bir bakış açısı getirmiş.

Bu sayı basılı olarak sadece 101 adet dağıtılacak. Dilerseniz aşağıdan PDF’yi indirip ücretsiz bir şekilde indirip kendiniz basabilirsiniz. Bizim basacağımız fanzinlerde yukarıdaki damga olacaktır.

Umarım hoşunuza gider ve okurken keyif alırsınız.

Paylas:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Lagari Bilimkurgu

Lagari Bilimkurgu

info@lagaribilimkurgu.com

Bir cevap yazın