Genel

Lagari Bilimkurgu 100. Özgün İçeriğini Yayınladı!

Lagari Bilimkurgu bir sloganla hayat buldu.

Bilimkurgu Umuttur!

Lagari bir düşüncenin, hayalin isimlendirilmiş haliydi. Saatlerce belki de günlerce isim düşünmemizin ardından Yasin’in fikrini verdiği bu isim bugün ortaya çıktığı sınırları çoktan aşmış durumda. Tıpkı ismini aldığımız Lagari Hasan Çelebi gibi.

Lagari’nin kelime anlamı “zayıf, cılız” olarak geçiyor. Bu isim hem Lagari Hasan Çelebi gibi arşa değme isteğimizi hem de yıllarca belirli düşüncelerin altında ezilmiş ve zayıf olarak nitelendirilmiş bilimkurgu edebiyatını daha iyi yerlere getirme arzumuzu taşıyor.

Bu yolda örnek aldığımız birçok kişi oldu. Hepsi bizim daha ileri bir seviyeye erişmemiz için kimi zaman sesli kimi zaman sessizce desteklediler. Bunlar unutulmayacak kadar değerli.

Sitenin açılışında yazdığımız düşünceler ile devam ediyoruz. Ona da buradan ulaşabilirsiniz.

Tek başınıza bir sınırı – bir düşünceyi – bir duvarı aşmak neredeyse imkansız. Fakat bir ekip ile var olmak, üretmek her şeyi keyifli hale getiriyor.

Bugün bu yazının sebebi bir sınırı aşmamız, Lagari Bilimkurgu olarak 100 özgün içerik ürettik ve yayınladık. Aylık ziyaretçi sayımız her ay artarak büyüyor. Bunu, bazı şeyleri doğru yaptığımızın kanıtı olarak görüyoruz. Bu durum tabii ki beni ve tüm ekibi mutlu ediyor.

Bu yola benimle başlayan ve beni hiç yalnız bırakmayan Yasin Gül’e; bir abi, editör, sitenin bel kemiği olan Ruhşen Doğan Nar’a; bilimin ışığına üzerimize tutup, her yazısından bir şeyler öğrendiğimiz Özkan Bavlı’ya; okuduklarını ve araştırmalarını çekinmeden yazan Zülfikar Yamaç’a; ekibe yakın zamanda katılıp, yeni bir alan açan Efe Sarıtunalı’ya teşekkür etmek boynumun borcudur.

Önce ekibe,

Daha sonra Lagari Bilimkurgu okuyucularına,

Teşekkürler.

Paylas:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Mehmet Fatih Balkı

Mehmet Fatih Balkı

1993 İstanbul doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Eğitim öğretim hayatı boyunca birçok bilimsel proje içerisinde bulundu. Çevre üzerine yaptığı projeler ile Türkiye ve bölgesel dereceler kazandı. 2015 yılından beri fanzin okuru ve emekçisidir. 2016 yılında Parantez İçi Fanzin 2018 yılında ise Lagari Bilimkurgu fanzinlerini çıkarmaya başladı. Lagari Bilimkurgu adı altında Yerli ve uluslararası bilimkurgu yazarların işlerini fankit ve fanzin olarak yayınladı. Şu an yayınlanmış bir fankiti bulunmaktadır. Fanzin tarihi üzerine araştırmaları halen devam etmektedir. Elindeki yerli ve uluslararası fanzin arşivlerini bir gün "Fanzin Müzesi" adı altında sergilemeyi hayal etmektedir.

Bir yanıt yazın