Fanzin

Lagari Fanzin #2 (PDF)

Lagari Fanzin 2. sayısına şu cümlelerle başlamışız:

Bizim bir derdimiz var.

Ülkemizde 70’li yıllarda bilimkurgu üzerine “ANTARES” isimli bir fanzin çıktı. Başlangıçta teksir şeklinde basılan bu fanzin birilerine ulaştıkça büyüdü. Peşinden farklı işler çıktı. Dertlerini anlatmak için yılmadılar.

“Bizler bu derde sahip çıkıyoruz” gibi büyük nidalar ile yola çıkmadık ama derdimizin bu olduğunu anlatmak istiyoruz.

Antares ve diğer yayımlar zor olan birçok şey başardılar. Anlatmak istediler, yol uzundu ama bir yerlere ulaştılar.

Şimdilerde yol çok daha kısa, ulaşılmak çok daha kolay ama işimiz çok daha zor. İnsanların kafasını kaldırtıp sana bakmalarını sağlamak çok zor. Ölmeden hiçbir önemin yok. Türkiye’de alternatif tür diye nitelendirilen bilimkurgu, bir alternatif değildir. Gerçektir.

Yüzdüğümüz bu cahillik denizinden çıkmanın ve “göğe bakmak” cümlesinin gerçek anlamını anlamanız gerek.

Hep beraber okyanusu görmemiz gerek.

Bu sayıda Orkun Uçar ile röportajımız yer alıyor. Ayrıca Gurur Asi, Deniz Aras, Metin Uçar, Kübra Şeker, Sadık Yemni, Emrah Ersan, Murat Yıldırım, Serkan Üstündağ, Gökçe Mehmet Ay, Ruhşen Doğan Nar, Mehmet Fatih Balkı, Bahri Doğukan Şahin, Levent Altınkaynak ve Yasin Gül katkı sağlayanlar oldu.

Paylas:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Mehmet Fatih Balkı

Mehmet Fatih Balkı

Eğitim öğretim hayatı boyunca birçok bilimsel proje içerisinde bulundu. Çevre üzerine yaptığı projeler ile Türkiye ve bölgesel dereceler kazandı. 2015 yılından beri fanzin okuru ve emekçisidir. 2016 yılında Parantez İçi Fanzin 2018 yılında ise Lagari Bilimkurgu fanzinlerini çıkarmaya başladı. Lagari Bilimkurgu adı altında Yerli ve uluslararası bilimkurgu yazarların işlerini fankit ve fanzin olarak yayınladı. Şu an yayınlanmış bir fankiti bulunmaktadır. Fanzin tarihi üzerine araştırmaları halen devam etmektedir. Elindeki yerli ve uluslararası fanzin arşivlerini bir gün "Fanzin Müzesi" adı altında sergilemeyi hayal etmektedir.

Bir yanıt yazın