FankitYayınlarımız

Otantik Kızılderili Deneyimine Hoş Geldiniz (Fankit)

2017 Hugo En İyi Kısa Hikâye Ödülü Sahibi
2017 Nebula En İyi Kısa Hikâye Ödülü Sahibi
2017 Sturgeon En İyi Kısa Hikâye Ödülü Adayı
2017 Locus Kısa Hikâye Önerisi
2017 Apex Dergisi Okuyucuların Seçimi Kazananı

Rebecca Roanhorse tarafından yazılan bu bol ödüllü öykü, klasik öykülerden biraz farklı. Hangi yönden diye soracak olursanız eğer şöyle anlatayım: Hikaye birince tekil ve tanrısal bakış gibi alıştığımız tarzdan çok daha uzak bir anlatım dili ile ikinci tekille anlatılıyor. Sanırım bu tarz anlatıcı ile yazılmış gördüğüm ikinci metin oldu.

Hem öykü anlatım tarzı hem de konusu itibari ile oldukça ilgi çekici gördüğüm bu öyküyü bir şekilde dilimize kazandırmak gerekiyordu. Burada ev arkadaşım M. Emre Arabalı konuya el attı ve iyi bir çeviri ile öyküyü dilimize kazandırdı. Konusuna detaylı olarak hiç girmeyeceğim ama Westworld severler büyük keyif alacaklardır. Öykünün kötü, sansürlü ve yanlış bir çevirisi daha önce bir dergi tarafından, yazardan habersiz bir şekilde çevrilip yayımlanmıştı. Bu konuda Rebecca ile iletişime geçtiğimde herhangi bir bilgisi olmadığını söylemesi üzerine gerekli bilgileri vererek telif almasını sağladığımı ayrıca belirtmek durumundayım. Hatta konu hakkında keleme aldığım yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Yayınladığımız fankiti basılı halde ücretsiz bir şekilde birçok şehre dağıttık. Aşağıdan ise PDF halini indirip yine ücretsiz bir şekilde okuyabilirsiniz.

İyi okumalar dilerim!

Paylas:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Mehmet Fatih Balkı

Mehmet Fatih Balkı

1993 İstanbul doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Eğitim öğretim hayatı boyunca birçok bilimsel proje içerisinde bulundu. Çevre üzerine yaptığı projeler ile Türkiye ve bölgesel dereceler kazandı. 2015 yılından beri fanzin okuru ve emekçisidir. 2016 yılında Parantez İçi Fanzin 2018 yılında ise Lagari Bilimkurgu fanzinlerini çıkarmaya başladı. Lagari Bilimkurgu adı altında Yerli ve uluslararası bilimkurgu yazarların işlerini fankit ve fanzin olarak yayınladı. Şu an yayınlanmış bir fankiti bulunmaktadır. Fanzin tarihi üzerine araştırmaları halen devam etmektedir. Elindeki yerli ve uluslararası fanzin arşivlerini bir gün "Fanzin Müzesi" adı altında sergilemeyi hayal etmektedir.

Bir cevap yazın