Oyun

2020 Steam Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu

Steam Oyun Ödülleri, 2015 yılından bu yana her yıl düzenlenen bir etkinlik haline geldi. Son 5 yıldır Steam Topluluğunun oylarıyla belirlenen ödüller bu yıl da sahiplerini buldu. 2020 Altın Joystick Ödülleri ve 2020 Oyun Ödülleri kadar prestijli olmasa da Valve stüdyosunun Steam Oyun ödüllerinin bu klasmanda kendi rolünü es geçmemek lazım. Steam’in kendi platformu üzerinden oylamaya katılanlara, oy verilen her kategori için bir adet Steam Ödülleri Koleksiyon Kartı verildi.

Ödüller 10 kategoriye ayrıldı ve her kategori için farklı oyunlar rekabet etti.

“Yılın Oyunu” ödülünü kazanan oyunumuz, rakipleri olan Hades, Doom Eternal, Fall Guys ve Death Stranding gibi güçlü oyunları geride bırakarak “Red Dead Redemption 2” oldu. Yılın Oyunu kategorisinin yanında “Zengin Hikâyeye Sahip Üstün Oyun” ödülünün de sahibi oldu. Red Dead Redemtion 2 bu dalda yer alan ve hikâyesi oldukça etkileyici olan bilimkurgu oyunlarından Detroit: Become Human ve Horizon Zero Dawn, Mafia serisinden Mafia: Definitive Edition ve Metro serisinden Metro Exodus’u geride bırakarak ödülün sahibi oldu.

“Yılın VR Oyunu” ödülünün sahibi ise diğer oyun ödüllerinde de bu kategoride ödülleri toplamış olan, Half-Life serisinin uzun süredir beklenen devam oyunu “Half-Life: Alyx” oldu. Half-Life: Alyx bu kategoride diğer rakipleri ise popüler çok oyunculu korku oyunu Phasmophobia, bilimkurgu severlerin çok iyi bildiği Star Wars: Squadrons, The Room VR: A Dark Matter ve Thief Simulator ile birlikte aday oldu.

Half-Life: Alyx

“Aşkla Devam Ettirilen” kategorisinde “Counter-Strike: Global Offensive” ödülün sahibi oldu. Bu kategoride Counter-Strike: Global Offensive’in en büyük rakibi ve 2020 Altın Joystick Ödülleri’nde bu dalda ödül almış bilimkurgu oyunu olan “No Man’s Sky” yer aldı.

“Arkadaşlarla Daha Zevkli” kategorisinde “Fall Guys: Ultimate Knockout” kazanan oyun olurken. Bir başka bilimkurgu temalı oyun olan Deep Rock Galactic, Sea of Thieves, Borderlands 3 ve Risk of Rain 2 bu dalda ödül almak için rekabet eden oyunlardı.

“En Yenilikçi Oynanış” kategorisinde Control, Superliminal, Noita ve Teardown oyunlarını geride bırakan Hideo Kojima’nın yapımcısı olduğu “Death Stranding” ödülün sahibi oldu.

Dead Stranding

“Kötü Olduğunuz En İyi Oyun” kategorisinde kazanan “Apex Legends” oldu. Bu dalda Apex Legends’ın rakipleri arasında Cyberpunk temalı oyun olan Ghostrunner, Fifa 2021, GTFO ve Crusader Kings 3 yer aldı.

Apex Legends

“Üstün Görsel Stil” kategorisinde kazanan “Ori and the Will of the Wisps” oldu. Oyun resmen yağlı boya tablosunda geçiyormuş gibi bir deneyim sunuyor. Her bölümü ve çizimleri de harika olan Ori’nin konsept tasarımları da harika. Ori’nin rakipleri arasında bilimkurgu oyunlarından Black Mesa, Battfield V, There Is No Game ve Marvel evreninin oyunu olan Marvel’s Avengers yer aldı.

“En İyi Albüm” kategorisinde kazanan “Doom Eternal” oldu. Harika bir albüme sahip olan Doom Eternal’ın bu ödülü alması beni şaşırtmadı. Dinlemediyseniz eğer dinlemenizi tavsiye ederim. Doom Eternal bu dalda bilimkurgu oyunları arasında belki de en eski serilerden bir tanesi olan Halo serisinden Halo: The Master Chief Collection, Helltaker, Need For Speed Heat ve Persona 4 Golden’la rekabet etti. Son yıllarda oyunların görselliklerinin yanında müzikleri de aşırı iyi olmaya başladı. Oyun şirketleri artık çıkarttıkları oyunlara sadece oyun gözüyle bakmıyorlar. Birer sanat eseri ortaya koymaya çalıştıklarını düşünüyorum.

Doom Eternal

“Arkanıza Yaslanın ve Rahatlayın” kategorisinde kazanan “The Sims 4” oldu. Bu kategoride rakipleri ise Microsoft Flight Simulator, Satisfactory, Untitled Goose Game ve Factorio oldu.

2020 Steam Oyun Ödülleri Kazananları:

Yılın Oyunu: Red Dead Redemption 2

Yılın VR Oyunu: Half-Life: Alyx

Aşk ile Devam Ettirilen Oyun: Counter-Strike: Global Offencive

Arkadaşlarla Daha Zevkli: Fall Guys: Ultimate Knouckout

En Yenilikçi Oynanış: Death Stranding

Zengin Hikâyeye Sahip Üstün Oyun: Red Dead Redemption 2

Kötü Olduğunuz En İyi Oyun: Apex Legends

Üstün Görsel Stil: Ori and The Will of the Wisps

En İyi Oyun Müziği: Doom Eternal

Arkanıza Yaslanın ve Rahatlayın: The Sims 4

Paylas:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Yasin Gül

Oyun oynar, kendi halinde çizer...

Bir cevap yazın