Oyun

2020 Altın Joystick Ödülleri Sahiplerini Buldu

Oyun sektörünün Oscar’ı sayılan “The Game Awards”dan daha eski olan “Altın Joystick Ödülleri” bu yılki sahipleri belli oldu. Altın Joystick Ödülleri “The Game Awards” gibi diğer ödüllerden farkı, kazananları belirleyen kişileri eleştirmenler değil, katılımcıların seçmesidir. İlk ödüllerini 1983 yılında vermeye başlayan bu organizasyonun bu yılki etkinliği 24 Kasım tarihinde yapıldı. 3 milyondan fazla katılımcının oylarıyla 20 adet kategoride ödüllerin sahipleri açıklandı. Bu yılki ödüllerde sadece 4 kategoride eleştirmenlerin seçimleri etkili oldu.

Altın Joystick Ödüllerine damgasını vuran oyun The Last Of Us Part 2 oldu. “En İyi Hikâye Anlatımı”, “En İyi Görsel Tasarım”, “En İyi Ses”, “Yılın Play Station Oyunu” ve “Yılın Ses Getiren Oyunu” olarak 5 dalda ödülün sahibi olan oyun, geliştiricisi olan Naughty Dog’a ise “Yılın Stüdyosu” ödülünü kazandırdı.

“En İyi Oyun Genişletme Paketi” ödülünün sahibi ise “No Man’s Sky”ın oldu. İlk çıktığı zamandan sonra beklentileri karşılayamayan “No Man’s Sky” bu yıl getirdiği genişleme paketiyle oyuncu kitlesini tekrardan kazanmış ve oynayanların beklentilerini karşılamış olacak ki bu ödüle layık görülmüş.

The Last Of Us Part 2’den sonra en fazla ödülü “Hades”, “Fall Guys” ve “Minecraft” ikişer ödül alarak takip etti. Fall Guys “En İyi Çok Oyunculu Oyun” ve “En İyi Aile Oyunu” seçildi. Minecraft, “Halâ Oynanan” ve “En İyi Oyun Topluluğu” ödüllerinin sahibi oldu. Hades ise “En İyi Bağımsız Oyun” ve “Eleştirmenlerin Seçimi Ödülü”nün sahibi oldu.

“En İyi Bilgisayar Oyunu” kategorisinde Hideo Kojima’nın yapımcısı olduğu “Death Stranding” ödülün sahibi olurken “Yılın E-spor Oyunu” ise “Call Of Duty: Modern Warfare” oldu.

“En İyi Oyun Donanımı” ödülünün sahibi Playstation 5 ve Xbox Series X gibi rakiplerine rağmen kazanan “NVIDIA GeForce RTX 3080” oldu.

The Game Awards 2020” ise 11 Aralık tarihinde sahipleriyle buluşacak. Bu yılki ödüllerde bakalım eleştirmenler ve katılımcılar hangi kategorilerde uzlaşmaya varacak. Hep birlikte bekleyip göreceğiz.

2020 Altın Joystick Ödülü Kazananları:

2020 Golden Joystick Award

En İyi Hikaye Anlatımı: The Last of Us Part 2
En İyi Çok Oyunculu Oyun: Fall Guys
En İyi Görsel Tasarım: The Last of Us Part 2
En İyi Oyun Genişletme Paketi: No Man’s Sky: Origins
Yılın Mobil Oyunu: Lego Builder’s Journey
En İyi Ses: The Last of Us Part 2
En İyi Bağımsız Oyun: Hades
En İyi Devam Eden Oyun: Minecraft
Yılın Stüdyosu: Naughty Dog
Yılın E -Spor Oyunu: Call of Duty: Modern Warfare
En İyi Yeni Yayıncı: iamBrandon
En İyi Aile Oyunu: Fall Guys
En İyi Oyun Topluluğu: Minecraft
En İyi Performans: Sandra Saad (Kamala Khan)
Nefes Kesici Ödülü: Innersloth (Among Us)
Olağanüstü Katkı: Oyun Endüstrisi
Yılın PC Oyunu: Death Stranding
En İyi Oyun Donanımı: NVIDIA GeForce RTX 3080
Yılın PlayStation Oyunu: The Last of Us Part 2
Yılın Xbox Oyunu: Ori and the Will of the Wisps
Yılın Nintendo Oyunu: Animal Crossing: New Horizons
En Çok İstenen Oyun: God of War: Ragnarok
Eleştirmenlerin Seçimi: Hades
Yılın Ses Getiren Oyunu: The Last of Us Part 2

Paylas:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Yasin Gül

Oyun oynar, kendi halinde çizer...

Bir cevap yazın