Röportaj

Sabit Sorular (13): Mehmet Canpolat

Sabit Sorular, Lagari Bilimkurgu’nun minimalist bir söyleşi projesidir. Sorular kısa ve doğrudandır. Tüm sorular bilimkurgu bağlamında cevaplandırılmalıdır. Memleketimizde bilimkurgu için emek veren insanları tanıma ve tanıtma amacını taşımaktadır.

         1) Kimsin?

6 Nisan 1981 yılında Ankara’da doğdum. Evli ve bir çocuk babasıyım. Berlin’de yaşıyorum ve fırsat buldukça bilimkurgu öyküleri ve romanları yazıyorum. Bunun yanında resim ve yazılımla uğraşmaktayım.

         2) Neden bilimkurgu?

Bilimkurgu, birçok şeyi sorguladığım bir dönemde gerçekliğin ne denli korkunç olduğunu dert edinmemin doğal bir sonucu olarak ortaya çıktı. Tüm bu olanlar ne? Biz burada ne yapıyoruz? Bu kadar kötülük neden var gibi varlık felsefesinin en temel sorularına zihnimde yanıt ararken kendimi bilimkurgu romanları okurken buldum.

Kısaca insanoğlunun varmak istediği menzili görmek istedim.

         3) Ne yaptın?

İki kitabım ve çeşitli platformlarda yayınlanmış kısa öykülerim var. İlk kitabım Norad’ı konu alan birçok konsept çizim yaptım. 12 yıldır özel bir firmada Yazılım Proje Yöneticiliği yaparken istifa edip Berlin’e yerleştim.  

         4) Ne yapacaksın?

Yapay zekayı konu alan bir bilimkurgu romanı üzerinde halen çalışmaktayım. Bunun yanında yakın bir arkadaşımla 2D side-scroller tarzında bir mobil oyun geliştiriyoruz. Tüm çizimlerini ben yapıyorum. Kısa bir süre sonra ilk demomuzu yayınlayacağız. Romanı ise ne zaman bitirebilirim bilemiyorum…

         5) Ne okuyalım ve izleyelim?

Robert E. Howard ve mümkünse Fatih Conan isimli kitabını okuyun. Her ne kadar fantastik edebiyat janrasına ait olsa da er ya da geç insanlığın geleceği merhale, Sineklerin Tanrısı’nda William Golding’in anlattığı şekilde olacağı için barbar bir ruh hali, sizi tüm bu gerçek zorbalardan ve gerçekliğin dehşetinden bir süre uzak tutacaktır.

Bilimkurgu ve fantezi türünde yerli yazarlarımızdan çıkan eserleri okuyun, kendim de kütüphanemde bu janraya ait bir bölüm yapıyorum.

Ek olarak benim gibi 9 yaşında küçük bir çocuğunuz varsa The Last Starfighter, The Dirt Bike Kid, The Goonies tarzı eski filmleri izleyebilirsiniz…

Paylas:
error0
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20
Lagari Bilimkurgu

Lagari Bilimkurgu

info@lagaribilimkurgu.com

Bir yanıt yazın